تعریف شهرک چیست؟
بر اساس قانون و آئین نامه استفاده از اراضی، احداث بنا و تأسیسات در خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها، شهرک محلی است که در خارج از حریم شهرها برای احداث واحد های مسکونی قابل تملک شخصی به همراه کلیه بناها و تأسیسات مورد نیاز عمومی و اجتماعی سکنه به صورت مجتمع برای سکونت دائم و تأمین نیازهای عمومی و اجتماعی و رفاهی شاغلین بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی یک منطقه و یا به منظور استفاده گردشگری، تفریحی، زیارتی، تجارتی، تحقیقات و فناوری، صنعتی و سایر شهرک های تخصصی ایجاد و توسط هیأت امنا اداره می گردد. حداقل جمعیت سکونت در شهرک های مسکونی (۲۰۰۰) نفر در حداقل (۵۰۰) قطعه مسکونی می باشد.
قوانین شهرک ویلایی و جوانب مختلف آنها
برای بررسی و پیدا کردن شناخت نسبت به قوانین حاکم بر شهرکهای ویلایی، لازم است تا آنها از دیدگاه و منظر درستی بشناسیم. همانطور که در بخش قبل گفتیم، این گونه قوانین از دو جنبه قابلیت بررسی دارند. یکی اینکه اساساً این شهرکها بر اساس چه قانونی و چه مجوزی ساخته شدهاند و به عبارت دیگر قوانین ساخت شهرک ویلایی بر چه اساسی صادر میشود و چیست. دیگر اینکه این شهرک ویلایی چطور اداره میشود و تعاملات اجتماعی و اداری و حقوقی به چه نحوی صورت میگیرد. در نتیجه از 2 دیدگاه مختلف به این موضوع نگاه خواهیم کرد:
- از منظر قوانین حقوقی در اداره شهرکها
- از منظر قوانین ساخت شهرکها
مزایای همکاری با گروه راز
سال فعالیت
متراژ پروژه های اجرا شده
تعداد پرسنل
قوانین مربوط به مشاعات
شاید یکی از مهمترین مطالبی که باید دانست، قوانین شهرک ویلایی در مورد مشاعات است. اساساً مشاع به معنی اشتراکی است. یعنی آن فضایی یا چیزی که به طور اشتراکی بین عدهای مورد استفاده قرار میگیرد. شاید نتوان از واژه عمومی استفاده کرد، زیرا عموم هیچ قید و شرطی ندارد، اما مشاع اشاره به عدهای محدود در یک شرایط خاص دارد.
در بحثهای حقوقی باید دقت بسیاری در استفاده از کلمات داشت. زیرا هر کلمهای ممکن است معنی و مفهومی را به کلی تغییر دهد. معمولاً در یک شهرک مسکونی ، فضای مشاع اشاره به فضاهای مشترک بین چند خانواده یا چند ویلا یا ساختمان دارد. مانند پارکینگ، محوطه تفریحی و یا فضای سبز. بعضی اوقات تعریف این فضای مشاع کمی فراتر میرود.
حتی فضای سبز جلوی ویلای شما، چون داخل ویلا و فضای خصوصی شما نیست، به عنوان فضای مشاع قلمداد میگردد. هر چند این موضوع میتواند به شرایط توافق و یا تصمیم مجمع شهرک (در صورت وجود) و یا مصوبات هیئت امنا یا هیئت مدیرهای که با رأی مالکین انتخاب شده باشند، باز گردد. یعنی اینکه چه چیزی را همه اعضا یا نمایندگان آنها تصویب نموده باشند. اما به طور کلی، فضای سبز جلوی ویلای شما بخشی از فضای مشاع است و شما به دلواه و بدون مجوز نمیتوانید آن را به خواست خود تغییر دهید. منظور از تغییر، کاشت یا حذف یک گیاه نیست. منظور جابجایی یا حذف آن است.
قوانین ساخت شهرکها
برای به دست آوردن شناخت نسبت به قوانین شهرک مسکونی دانستن مبانی حقوقی لازم است. این مبانی در برخی مواقع به نحوه به وجود آمدن این شهرکها نیز بستگی دارد. یعنی ما بدانیم که زمین این شهرک، از کدام دسته زمینهای اختصاص یافته به شهرکسازی بوده است. آیا سازنده و متولی امر خصوصی است یا دولتی و مواردی از این دست. در ادامه به ارائه توضیحاتی پیرامون قوانین ساخت شهرک ویلایی میپردازیم. با ما همراه باشید.
مجوز ساخت شهرکهای ویلایی مربوط به مناطق خارج از شهرها است، که اصطلاحاً به آن حومه میگویند. این مناطق عموماً به 3 دسته کلی تقسیم میشوند:
- دایر
- بایر
- موات