اصول کلی طراحی ساختمان اداری
طراحی ساختمان اداری ملزم به اصول و ضوابطی است که می بایست محل کار با هر فعالیت اداری را سازماندهی کند.در این مقاله به بررسی اصول کلی طراحی ساختمان اداری می پردازیم. نحوه سازماندهی یک ساختمان اداری در چند مورد خلاصه می شود که اهداف اصول طراحی ساختمان اداری به شمار می روند. فضاها و عملکردهای ضروری یک ساختمان اداری شامل: ساختار، طراحی نما ساختمان اداری، متریال های نما، طراحی نورپردازی نما، سیرکولاسیون، دفاتر، ویژگی های رفع نیازهای ارباب رجوع در فضا، و فناوری های نوین می باشد. هر کدام از موارد بالا شامل تعریف های اختصاصی است که در هارمونی یک ساختمان اداری نقش عمده ای ایفا می کنند. بخصوص نوع کاربری اداری ساختمان هم به طراحی اختصاصی نیاز دارد. اینکه در ساختمان اداری شما قرار است یک یا چندین صنف مشغول به کار شوند.
ساختمان اداری شامل واحدهای مختلفی می شود که شرکت ها و بیزینس های مختلف در آن به فعالیت می پردازند. علاوه بر اینکه تمامی اصول اولیه طراحی پلان ساختمانی در طراحی ساختمان اداری نیز رعایت می شود، چند نکته کلیدی دیگر نیز وجود دارد که با رعایت آن می توان تضمین کرد تمامی واحدهای موجود در یک ساختمان اداری، استاندارد و اصولی طراحی شده اند. در ادامه به چند نکته درباره اصول طراحی ساختمان اداری اشاره خواهیم کرد.
طراحی داخلی ساختمان اداری
مزایای همکاری با گروه راز
سال فعالیت
متراژ پروژه های اجرا شده
تعداد پرسنل
فاکتورهای مهم در ساخت ساختمانهای اداری
هنگام برآورد هزینههای یک پروژه تجاری عوامل زیادی وارد عمل میشوند. شما باید درک کنید که تفاوت مکان پروژه، مصالح و نیروی کار میتواند تأثیر زیادی در هزینه مترمربع ساخت داشته باشد. طبقات ساختمانها و نمای کار نیز بدون شک در کل هزینه ساخت منعکس خواهد شد. همانطور که اشاره شد، هزینه پروژههای ساختمانی اداری بسته به عوامل مختلفی از جمله بسیاری از متغیرهای مربوطه مانند موارد زیر تغییر میکند:
- مکان و منطقه پروژه
- طرح پروژه
- ابعاد ساختمان
- تعداد طبقات ساختمان
- هدف سرویسدهی پروژه اداری
- استانداردها و ویژگیهای مخصوص پروژه
- کیفیت و درجه مواد و مصالح استفادهشده در پروژه
- هزینههای عمومی کار و حاشیهای کار
- تجربه پیمانکاران و هزینههای مربوط به هر پیمانکار
هر دو کاربرد اصلی و ثانویه ساختمان اداری در حال ساخت تأثیر بسزایی در هزینه ساخت دارد. بهعنوانمثال، ساخت دفتر مرکزی بزرگ شرکت در یکی از 10 شهر بزرگ ایران هزینه بیشتری نسبت به ساخت یک دفتر کارخانه کوچک در حومه شهر دارد. هزینههای ساخت و ساز یک ساختمان اداری درجهبندیهای مختلفی دارد بهطور مثال ساخت یک واحد اداری ساده با یک مطب یا فضای پزشکی متفاوت بوده و این تغییرات در هزینه ساخت تأثیر میگذارد.
هزینههای نرم در پروژه اداری
از طرف دیگر، هزینههای نرم شامل تغییرات فیزیکی فضای تجاری نمیشود. این هزینهها معمولاً 8 تا 12 درصد از کل هزینه پروژه را تشکیل میدهند. تخمین هزینههای نرم بهطورکلی آسانتر از هزینههای سخت است. این اصطلاح معمولاً به هزینههای خدمات مورد نیاز برای تکمیل پروژه با توجه به مشخصات مستأجر اشاره دارد و میتواند شامل موارد زیر باشد.
- هزینههای معماری و طراحی
- هزینههای بازرسی
- هزینههای زمین و املاک و مستغلات
- تجهیزات ساختمانی، اجارهها و ابزارها
- سود وام و هزینههای حسابداری
- مدیریت پروژه
- بیمه ساخت و ساز و عوارض حرفهای
- مالیاتهای محلی و دولتی
- روابط عمومی و تبلیغات
- کارهای اضافی و مطالعات